onsdag 27 juli 2011

Varför detta sossehat?

Vad är det med oss Socialdemokrater som framkallar ett sådant hat mot oss? Ett hat som bland annat kostat Sverige en statsminister och en utrikesminister, och nu kostade Norge närmare 70 unga socialdemokrater livet? Att hatet mot Socialdemokraterna finns inom extrema grupper, både till höger och vänster, är en sak. Vi står trots allt för värden som dom inte förlikar sig med. Men även bland demokratiska partier finns det ett starkt hat mot oss. När jag i min ungdoms oförstånd var medlem i MUF, var det vanligt att folk på våra fester sjöng nidvisor om Olof Palme och nära på hyllade mordet på honom. Detta var ett av de största skälen till att jag lämnade MUF. Se på Centerpartiet, med Maud Olofsson och Eskil Erlandsson i spetsen, som ofta talar starkt nedsättande om sosseriet och sossar. Vad är det vi vill som är så hemskt?

Vad är det som är så hemskt med att vilja ha ett tryggt och rättvist samhälle, som för all del kan innebära ett större skatteuttag, ställt mot ett klassamhälle med ökade klyftor och en omänsklig behandling av sjuka, gamla och utslagna? Kan någon ens ge ett vettigt svar på den frågan?

Varför detta starka hat mot oss Socialdemokrater?

1 kommentar:

Anonym sa...

Min gissning är att det hela handlar om empati...eller rättare sagt, bristen på empati hos dom som hatar. Socialdemokraterna är ett av de få partier som stått på den svagares sida samt har en medmänskligare politik, vilket uppenbarligen är svårt att hantera för människor med en mer egoistisk syn.

Michael Ljungberg