fredag 14 oktober 2011

Kan vi prata politik nu?

Senaste veckan har varit ett rent helvete för oss Socialdemokrater. Vår partiordförande Håkan Juholt har varit utsatt för ett mediadrev utan dess like, ett mediadrev som  i grunden byggde på en story med så många luckor och lösa ändar att den inte ens borde ha publicerats. Tyvärr var det knappt någon tidning som ens tog sig tid att kolla vilka regler det är som gäller när riksdagsmän bor i lägenheter som inte riksdagen själva handahar. Hade dom gjort det hade storyn dött i ett tidigt skede. Men i Aftonbladets värld är det viktigare att sälja lösnummer än att presentera väl underbyggda storys (Lex: Sven-Otto Littorin).

I kölvattnet kom det upp andra uppgifter som Juholt, uppgifter som vi ännu inte vet sanningen i! Därför bör man kanske avvakta med att spekulera och ha egna åsikter innan man har klara bevis. Men den stora förlusten i det hela är att vi inte får en chans att diskutera det som är viktigt, att vi glömmer bort politiken.

Jag hoppas att nu när Aftonbladets story fallit platt kanske vi kan återgå till att prata politik inom politiken? För vet ni vad, det tror jag vi alla vinner på....

1 kommentar:

Unknown sa...

Ärligt talat så tror jag inte det. Högern har för mycket att vinna på att det inte pratas politik. Man offrar nog hellre någon av de egna i någon pseudonyhet än att det skall pratas om politik. Allt enligt principen att det är bättre att tiga och framstå som en idiot i ögonen på sina politiska motståndare än att öppna truten i nåt seriöst sammanhang och bevisa för alla att man är det.