tisdag 5 juli 2011

Nyval, hot eller möjlighet?

Fredde är sur, Fredde är bekymrad, Fredde är på det hela taget inte nöjd med tillvaron för tillfället. Allt började ju så bra, 2006 vann hans allians valet och fick bilda en majoritetsregering. Det gjorde att dom kunde sätta igång och reformera det svenska samhället efter sin egen agenda och sina visioner. 2010 lyckades Fredde med konststycket att bli omvald som statsminister, men trots att Alliansen ökade sina röster tappade man sin majoritet i och med att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen. Nu har det inte gjort så mycket då SD i 9 fall av 10 agerar på ett sätt som gynnar regeringen. Det är en av orsakerna till att Fredde inte är glad, han vill inte sammankopplas med SD. För att motverka detta smetar han gärna SD på oppositionen, framförallt på Socialdemokraterna och Håkan Juholt.

Har han något skäl för detta? Nej det tycker jag inte, det är sant att Fredde förlorat några tunga omröstningar då SD valt att rösta med den samlade oppositionen, men något organiserat sammarbete har det aldrig varit tal om. Ändå står Fredde i TV och är bitter. Oppositionen lägger sig ju inte platt fär honom, dom har fräckheten att driva en egen politiks linje som går stick i stäv med regeringens. Detta gör att Fredde nu börjar "hota" med nyval.

Varför väljer Fredde att göra det, han är ju känd som en fegis och ett nyval riskerar ju att beröva Alliansen på akten? Det Fredde försöker göra, eller han rådgivare om vi ska vara ärliga, är att skjuta över allt ansvar på oppositionen. Fredde vill nämligen visa att han är en ansvarsfull politiker som känner för Sveriges bästa. Samtidigt som han vill framställa oppositionen, främst då Socialdemokraterna och Håkan Juholt, som oansvariga och oseriösa. Vän av ordning kan ju tycka, och bör så, att eftersom Fredde faktiskt är vår regeringschef så ligger ansvaret hos honom. Vill han föra en ansvarfull politik bör han kanske söka efter blocköverskridande lösningar eller bjuda in SD till överläggningar. Trots allt är det hans uppgift som regeringschef att föra en politik som gynnar alndet, klarar han inte bör han överväga att avgå och utlysa nyval.

Men ansvaret kommer alltid att ligga hos Fredde, inte hos Juholt, inte hos Jimmie Åkesson och aldrig hos media!

Inga kommentarer: