onsdag 5 januari 2011

Jag har sett framtiden

Just nu råder det som bekant rosornas krig för fullt inom Socialdemokraterna. Lite tråkigt att vi inte kan lösa saker intern i partiet utan måste springa till media med allt. Den största frågan är ju vem som ska efterträda Mona Sahlin som partiordförande. Många namn har nämnts och föreslagits, många har känt sig manade att tacka nej medan andra är så sugna på posten att deras avvaktande inställning får ett löjes skimmer över sig.

Därför är det uppfriskande att Värmdöpolitikern Charlie Hansson blivit nominerad och dessutom vågar visa sin uppskattning för nomineringen. Hansson är IT-enterprenör och socialdemokratisk fritidspolitiker. Hans bakgrund målar upp en spännande berättelse och visar på välfärdssamhället styrka. Hans mamma gick mellan arbetslöshet och ströjobb på dagis och som städare. Hans pappa var bilmeknaiker innan han valde att leva sitt liv utanför samhället som hemlös. Hansson har under hela sin uppväxt haft driv och framåttänkande. Hans livsberättelse visar att vem som helst kan lyckas, oavsett bakgrund, bara rätt förutsättningar finns.

När det gäller förutsättningar är den personliga drivkraften självklart viktig. Men minst lika viktigt är att samhället har förmåga att ge alla invånare möjligheterna till självförverkligande. Därför är kampen mot det växande klassamhället så viktig och det är här Charlie Hansson inger såväl hopp som förtroende. Läser man hans idépolitiska program så finns det mycket man kan skriva under på.

Trots att han gjort en klassresa och i dag betraktas som IT-miljonör ser han sig själv som Socialdemokrat och står till vänster inom partiet. Jag tror att Charlie Hansson kan vara precis den injektion som Socialdemokratin behöver för att kunna spotta upp sig igen. Hansson kan ge vår nya sanhällsberättelse trovärdighet och substans.

Det enda jag ser som kan ligga Hansson i fatet är hans ålder och att han inte varit med så länge i partiet. Jag hoppas dock att dessa två saker ska kunna förbises och att Socialdemokraterna på sin extra kongress i mars vågar ta ett modigt steg ut i det okända. För jag tror det kan sluta mycket lyckligt.

Jag har nämligen sett framtiden och dess namn är Charlie Hansson.

1 kommentar:

Anonym sa...

jag hoppas oxå på Charlie...han e precis vad sossarna skulle behöva...en framtidens man redan nu..kan inte bli bättre...en injektion i ett just nu trött parti...han skulle kunna starta en ny hundraårig era